CReG-uusiokitarat

CReG™ – Custom Refurbished Guitars valmistaa valikoiduista, pääosin käytetyistä osista kasattuja kunnostettuja käytettyjä uusiokitaroita.

Filosofia

CReGin filosofiana on tehdä laadukkaita ja hyviä kitaroita kiertotalouden ja kestävän kehityksen periaattein, käytettyjä komponentteja hyödyntäen ja uusilla kohtuuhintaisilla täydentäen. Tärkeintä on laatu, merkistä huolimatta. Kaikki ”by CReG” -kitarat on uniikkikappaleita.

CReG™ syntyi osittain vastavoimana vintagepaavoilulle. Siis sille, että on vain yksi ainoa oikea tapa tehdä kitaroita, yksi ainoa oikea valmistusmaa, komponentit ja lakkatyypit. Asioita, joilla tänä päivänä ei ole juurikaan muuta merkitystä kuin nostaa hintoja. Uusissa soittimissa leima ”Vintage” tarkoittaa useimmiten huonompaa kitaraa kalliimmalla hinnalla. Edes ”Made in USA” ei ole laadun tae. Kaikki kitarat on yksilöitä, hyviä ja huonoja tulee maasta ja merkistä huolimatta. Suurimmassa roolissa on laadunvalvonta.

Okay, hienot kitarat on hienoja, mutta soitettavuuteen ja soundiin niillä hienouksilla on usein varsin pieni merkitys. Jos unohdetaan itse soittajan ”hanska” ja audioketju kitarasta eteenpäin, eli efektit, vahvistin ja kaiutin jotka on yli 90% lopullisesta soundista. Ja niin… se kitara… yli 90%, sanoisinko 99%, itse sähkökitaran soundista tulee mikeistä. Eikä ole olemassa vain yhtä ja ainoaa oikeaa soundia. Soundi ja kaikki muukin kitaraan liittyvä on pitkälti makuasioita.

Kitara-aihioissa suosin pääasiassa Squieria, jossa on hyvä hintalaatusuhde. Käytän myös muidenkin valmistajien Fender-yhteensopivia malleja ja komponentteja .

Sähköisissä osissa pyrin käyttämään käytettyjä osia mahdollisimman paljon. Mikrofoneissa suosin laadukkaiksi todettuja Wilkinson ja Kent Armstrong tuotteita, mikäli en löydä käytettynä kokonaisuuteen sopivia.

Laatuluokitus

GLAM – Kosmeettisesti virheetön tai vähän käytön jälkiä, ulkoisesti hieno kitara laadukkailla osilla.

ROCK – Katu-uskottava hyväsoittoinen peruskitara, ehkä vähän jo reissussakin rähjääntynyt. Voi sisältää kosmeettisia vikoja, road wornia, aitoa relikointia. Komponentit vähintään hyvää peruslaatua.

PUNK – Erittäin katu-uskottava, road wornia ja puutteita voi olla rankemmallakin kädellä. Saattaa sisältää ”innovatiivisiä” ratkaisuja, ehkäpä rokkiteippiäkin. 😎

Minusta

Olen rakentanut, korjannut ja modaillut kitaroita jo lähes 40 vuotta, lähinnä omiin tarpeisiin, mutta myös tutuille. En ole ammattilainen, enkä väitäkään olevani. Kitaroita rakennan harrastuspohjalta ja tekemällä oppii.

Ensimmäinen kustomointi tehtiin 80-luvun alkuvuosina kaverin enon tekemään stratomalliseen bodyyn, kun kaveri halus V-kitaran. Siitä sitten meidän liiterissä sahattiin V-mallinen. 😁 Eihän siitä mikään hyvä tullut ja kitara koki kohtalonsa tulla hajoitetuksi osana lavashown huipennusta koulun bileissä soitetulla keikalla. 😎

Seuraava mieleen jäänyt kustoimointi kohtasi 80-luvun lopulla omaa Tokai Custom Edition (Made in Japan) superstratoani, kun halusin siihen humbuckerin kaulamikiksi ykskelaisen sijaan. Siihen aikaa ei ollut hirveesti pleksejä tarjolla, niin EVH tyyliin sahattiin pleksi ja jäljelle jäi vain pleksin kontrollisosa. Sen jälkeen tuo kitara on kokenut useita eri mikkikonfiguraatioita, mutta on palannut EVH-malliin, pelkkä tallamikki, (Seymour Duncan 59), volume ja leikattu pleksi. Upea kitara!

Korona-aikana innostuin rakentelemaan kitaroita ja bassoja edullisista käytetyistä osista. Niistä muutamia oheisissa kuvissa. Tärkeintä on rokkaava peli! Pienet kosmeettiset fibat lisää vaan mojoa ja katu-uskottavuutta! Kitarat on tarkoitettu soitettaviksi, ei hiplattavaksi. 😎

Jos haluat jutella lisää tai teettää minulla oman uniikin kitaran, ota yhteyttä creg@kivaridigital.com.

Tavaramerkit

CReG™ kunnioittaa alkuperäisiä tavaramerkkejä ja kaikki alkuperäisten osien tavaramerkit ja logot säilytetään niiltä osin kun valmistaja ja tuotetiedot on tiedossa. CReG™ tavaramerkki on vapailta markkinoilta hankittujen, pääosin kierrätysosista kasatun kitaran kokoonpanijan ja myyjän tavaramerkki.

-Jukka / CReG – Custom Refurbished Guitars

Paskoja kitaroita ylihintaan!

Näin sanoo muusikoiden netin foorumin ”asiantuntijat” pelkkien kuvien ja osaluettelon perusteella. Ilman testausta, ilman kuuntelua. Melkoisia meedioita! Yleinen kaupankäynnin käytäntö on, että tavaran omistaja tai myyjä määrittää hinnan, millä on tavarastaan valmis luopumaan. Ostaja sitten hinnan hyväksyy tahi ei. Joskus tehdään tarjouksia puolin ja toisin ja neuvotellaan. Jossain kohtaa löytyy yhteinen näkemys, jos löytyy. Aina ei löydy, eikä tarvikaan.

Näiden Muusikoiden.netin kitarapoliisien mukaan tämä kaupankäynnin yleinen käytäntö on kuitenkin kiellettyä ja ilmeisesti hinnat pitäisi hyväksyttää foorumin huutoäänestyksellä. Heidän mielestään ei myöskään saa tarjoutua rakentamaan räätälöityjä kitaroita muille halukkaille. Ei edes ilmaiseksi! Eikä etenkään, jos ei ole pätevöitynyt kitaraseppä ja foorumeille hyväksytyksi tekijäksi tunnistettu. Kuulostaa melkoiselta hyvä veli -verkostolta!

Itse uskon, että maailmaan mahtuu monta tyyliä tehdä kitaroita ja antaa uusien kukkien kukkia! Edelleenkään minun ei tarvi vakuuttaa ”vintagepaavoja”, jotka eivät missään kohtaa ole olleet kohderyhmääni. Ei näille kitaroille, eikä tuleville. Kitarat ei ole minulle elinkeino eikä edes varsinaisesti bisnestä. Kasailen ja myyn näitä lähinnä harrastuksena, rakkaudesta lajiin!

Joten voit uskoa muusikoiden.netin kitarapoliiseja ja vintagepaavoja, eikä kannata koskea pitkällä tikullakaan näihin kitaroihini. Jos kuitenkin haluat itse kokea ja päättää onko ne sutta vai sekundaa, niin ota yhteyttä!

Minun kauttani voit ostaa myös itse maahantuomiani Tone Tubby-hamppukaiuttimia

-Jukka / CReG – Custom Refurbished Guitars
creg@kivaridigital.com
Y:1253728-6

Copyright © 2022, Kivari Digital, Proudly powered by WordPress

%d bloggaajaa tykkää tästä: